TALAS BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME DESTEK

22.01.2015 10:22:21

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas'ta bulunan 20 okulun müdürleri ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir araya gelerek okulların sıkıntılarını dinledi ve aciliyeti olan okulları tespit etti.

Aciliyeti olan okullarının sorunlarını çözmek için belediye adına her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Talas Belediyesi olarak okullarımıza ve okul müdürlerimize elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Geçtiğimiz sene seçimlerden hemen sonra ilçe müdürümüz atanınca yaptığımız ilk çalışma okulların ihtiyaç listesini gösteren bir kitapçıktı. Bu kitapçık da Kayseri’de ilk defa yapılan bir çalışma oldu. Okulların tüm analizleri fotoğraf ve önceliklendirilmesi yapıldı. Bunlar aslında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışma alanı ama biz belediye olarak elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu sene işlerimiz daha planlı olsun diye bu toplantıda bir araya geldik. Burada hem eğitim kalitesini nasıl yükselteceğiz bunu tartışalım ve okullarımıza planlı bir hizmet gerçekleştirmek istiyoruz. Her okulun acil ihtiyaçları neyse çözüme yönelik çalışacağız. Okullara destek vermeye devam edeceğiz. Bu tür toplantılarla zaman zaman bir araya çok faydalı oluyor. Okullar kapanır kapanmaz; yeni eğitim dönemine kadar yetiştirmek üzere ihaleleri sonuçlandırıp çalışmalarımıza başlayalım istiyoruz. Okulların çevre düzenlemesinden, öğretmen odasına kadar birçok istekleri oldu, bunları da şimdiden planlarsak ne yapacağımızı biliriz. Acil olarak yapabileceğimiz eksikleri hemen yapalım yoksa hayırseverlerimizden destek arayışına gireriz.” dedi. 

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ise, “Başkanımız seçildiği günden bu yana her zaman eğitimin ve okullarımızın yanında yer aldı.  2014 belediye bütçesinden okullarımıza 500 bin liraya yakın harcama yapıldı. Kendilerine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” diye ifade etti.